4 jenis pedagang yang anda akan temui di ExpertOption

4 jenis pedagang yang anda akan temui di ExpertOption

Peniaga biasanya dibahagikan kepada dua kategori. Satu, yang mendapat perdagangan wang, dan yang kedua, yang tidak membuat apa-apa wang. Yang kedua terus tertanya-tanya kenapa.

Mengapa saya tidak membuat apa-apa keuntungan? Mengapa saya kehilangan wang? Mengapa strategi tidak berfungsi? Adakah kerana kegagalan sistem? Apa yang boleh saya lakukan untuk mengubah nasib malang? Dan seterusnya dan seterusnya.

Jawapannya banyak kerana terdapat banyak kemungkinan sebab mengapa perdagangan tidak membawa keuntungan yang dijangkakan. Salah satu sebab yang ingin kami bincangkan dalam artikel ini, dan akan menjadi jenis peniaga anda.

Sekarang, mari semak 4 jenis pedagang berbeza yang mungkin anda temui berdagang di ExpertOption.

4 jenis pedagang yang anda akan temui di ExpertOption

Peniaga yang tidak tahu apa-apa tentang perdagangan kewangan

Sesetengah orang berpendapat perdagangan adalah cara terbaik untuk menjana wang dengan cepat. Kemudian mereka menyertai platform seperti ExpertOption tanpa mengetahui apa-apa tentang perdagangan. Mereka hanya mahu membuat kenyataan tentang cara menukar $10 kepada seratus dengan cepat.

Mereka mungkin ingin mencuba akaun demo ExpertOption percuma dahulu. Selepas beberapa transaksi yang berjaya, mereka akan berasa cukup yakin untuk beralih ke akaun sebenar.

Dan di sini masalah bermula. Berdagang bukan sekadar mendepositkan wang, mengklik butang hijau atau merah, dan berakhir dengan keuntungan yang tinggi.

4 jenis pedagang yang anda akan temui di ExpertOption

Untuk menjadi pedagang yang berjaya, anda perlu mendapatkan pemahaman tentang cara platform ExpertOption berfungsi. Anda perlu mencipta strategi pengurusan modal. Anda harus belajar cara menggunakan pelbagai jenis strategi dagangan, cara membaca carta harga, dan cara menggunakan penunjuk. Anda juga perlu mengawal emosi anda supaya ia tidak mengganggu proses membuat keputusan anda.

Dan apabila anda menguasai semua perkara di atas, maka anda sudah bersedia untuk membuat perdagangan pertama pada akaun sebenar ExpertOption.

Peniaga yang tahu segala-galanya tentang perdagangan

Bertentangan dengan yang sebelumnya, peniaga ini tahu terlalu banyak. Atau mereka fikir mereka tahu. Mereka juga sedang memburu teknik dan strategi baharu.

Mereka duduk berjam-jam dari komputer, membaca apa yang orang tulis di forum dan kumpulan perdagangan. Mereka mahukan segala-galanya, mereka tidak percaya satu strategi pun boleh membawa kejayaan. Jadi mereka mungkin melabur wang dalam pedagang lain hanya untuk mendapatkan isyarat dagangan. Carta mereka sentiasa penuh dengan penunjuk yang berbeza. Tetapi huru-hara sedemikian pada platform mereka hanya merumitkan proses perdagangan.

4 jenis pedagang yang anda akan temui di ExpertOption
Mengetahui terlalu banyak merumitkan perdaganganYa, pedagang yang mengetahui terlalu banyak mungkin mempunyai beberapa kejayaan pada platform ExpertOption, tetapi kebanyakan dagangan akan hilang. Masalahnya ialah mereka terlalu mementingkan teknik dan inovasi terkini dan tidak begitu berdagang.

4 jenis pedagang yang anda akan temui di ExpertOption
Peniaga emosi

Peniaga emosi

Mereka menyasarkan wang cepat. Mereka belajar tentang perdagangan sekuriti daripada pedagang yang berjaya. Mereka dengar ada banyak wang di luar sana. Dan mereka mahu mereka menjadi milik mereka. Dan cepat.

Peniaga ini akan berusaha secara sederhana untuk mempelajari asas seni perdagangan. Mereka akan membuka akaun, mereka akan melaksanakan pelan dagangan, dan memperoleh sedikit wang. Tetapi ia tidak akan bertahan lama.

Apa yang mereka mahukan adalah untuk membuat wang dengan cepat. Akhirnya, mereka akan meninggalkan pelan dagangan dan mereka akan bermain dengan risiko yang tinggi. Sesetengah mungkin menang, tetapi kebanyakan mereka akan menguras akaun.

Terdapat jenis pedagang emosi yang berbeza. Yang tidak suka risiko, yang takut kehilangan wang. Selepas beberapa kerugian berturut-turut, dia akan menjadi terlalu takut untuk berdagang sama sekali.

Peniaga emosi sering menggunakan strategi, tetapi selalunya salah. Strategi itu sendiri tidak mengapa, tetapi mereka menggunakannya pada masa yang salah atau pasaran yang salah.

Peniaga-peniaga ini juga mempunyai pelan dagangan yang disediakan dengan baik. Tetapi mereka cenderung untuk melepaskan emosi apabila ada masalah.

Emosi bukanlah penasihat yang baik. Untuk berjaya dalam perdagangan, anda perlu berfikir secara rasional, anda perlu mengikut pelan, dan menggunakan strategi yang sesuai. Itulah sebabnya sebaik sahaja anda perasan bahawa emosi semakin hilang dari tangan anda, berehatlah. Berhenti berdagang. Kembali hanya apabila anda membersihkan fikiran dan anda pasti anda mendapat semula kejernihan pemikiran.

Peniaga yang buat duit

Mereka mungkin bermula dari awal. Mereka telah belajar untuk berdagang melalui latihan, mereka telah membuka akaun ExpertOption dan mengalami kerugian. Tetapi jauh di lubuk hati mereka yakin mereka boleh menjadi peniaga yang berjaya.

Peniaga jenis ini sudah bersedia. Mereka merancang pelan dagangan, mereka menyemak sejarah dagangan, mereka menggunakan strategi pengurusan modal yang baik dan mereka belajar bagaimana mengawal emosi.

4 jenis pedagang yang anda akan temui di ExpertOption

Mereka sabar. Mereka tahu kejayaan itu bukan masalah sehari. Mereka menghabiskan berjam-jam mengkaji pasaran dan menunggu peluang yang baik untuk masuk. Konsisten memainkan peranan utama. Langkah kecil, keuntungan kecil akhirnya akan membawa anda ke kekayaan yang dinanti-nantikan.

Anda jenis peniaga yang manakah?

Tidak ada pedagang dengan kemenangan hanya dalam rekod mereka. Kebanyakan akan mengalami kerugian di suatu tempat dalam perjalanan. Ia mungkin disebabkan oleh kekurangan pengetahuan atau terlalu banyak pengetahuan yang diterapkan. Mungkin juga kerana emosi.

Kesabaran dan amalan adalah perkara yang penting jika anda ingin menjadi seorang peniaga yang berjaya. Pelajari kraf dan amalkannya. Anda mempunyai akaun demo ExpertOption percuma yang boleh anda gunakan. Tentukan teknik dan strategi yang sesuai untuk anda, tinggalkan yang tidak. Jangan lupa belajar mengawal emosi. Dan kemudian anda akan mendapat kegembiraan dalam seni perdagangan.

Kongsi dengan kami pemikiran anda. Adakah anda mendapati diri anda dalam jenis pedagang yang diterangkan? Gunakan bahagian komen di bawah.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!