Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di ExpertOption

Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di ExpertOption

Terdapat banyak corak candlestick yang boleh dikenali oleh peniaga. Mereka berulang dalam masa dan ini adalah asas yang baik untuk meramalkan pergerakan harga masa hadapan. Dengan bantuan corak, adalah mungkin untuk mencari titik masuk terbaik untuk dagangan anda. Dalam artikel ini, saya ingin membiasakan anda dengan corak Hikkake.

Gambaran keseluruhan corak Hikkake

Corak Hikkake dalam bahasa Jepun bermaksud "tangkap, cangkuk, jerat". Ia direka oleh Daniel L. Chesler, CMT. Sebutan pertama mengenainya berasal dari tahun 2003.

Terdapat beberapa lilin yang membentuk corak Hikkake. Mereka tumbuh dalam pelbagai arah. Dan mereka memberitahu anda tentang perjalanan harga tidak lama lagi.

Kita boleh menamakan corak Hikkake sebagai corak menaik atau menurun. Ia akan bergantung pada arah lilin dalam corak. Lebih kerap anda akan melihat yang kenaikkan harga.

Paling mudah untuk mencari corak pada jenis carta candlestick. Walaupun, anda sepatutnya dapat mencarinya dengan carta bar juga. Apabila corak dibangunkan sepenuhnya, anda boleh menjangkakan harga akan mengambil kursus yang diisyaratkan oleh lilin terakhir dalam corak Hikkake.

Mari kita lihat lebih dekat pada lilin dalam corak Hikkake. Dua lilin pertama dikenali sebagai corak Harami atau hari dalam (A). Yang awal menelan yang kedua. B ialah lilin yang menutup terletak lebih tinggi daripada tinggi atau lebih rendah daripada rendah lilin sebelumnya. Lilin seterusnya akan berada di bawah atau di atas batang lilin sebelumnya (C). Penutupan lilin terakhir (D) terletak di bawah paras terendah lilin kedua atau di atas tingginya.

Ini ialah penerangan umum lilin dalam corak Hikkake. Sekarang, mari kita lihat bagaimana corak penurunan harga berbeza daripada corak kenaikan harga.

Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di ExpertOption
Corak Hikkake – isyarat untuk menjual

Gambar di atas mewakili corak Hikkake yang menurun. Pertama, terdapat hari dalam. Lilin kedua direndam dalam yang pertama. Penutupan lilin seterusnya terletak lebih tinggi daripada tinggi lilin A. Lilin berikut berkembang lebih tinggi daripada terendah lilin B. Penutupan lilin terakhir berada di bawah rendah lilin A. Ini menunjukkan, bahawa harga akan turun dan anda harus memasukkan transaksi jual.

Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di ExpertOption
Corak Hikkake – isyarat untuk membeli

Keadaan dalam gambar di atas kelihatan agak bertentangan. Lilin pertama menelan lilin yang ditandakan sebagai A. Penutupan lilin seterusnya adalah lebih rendah daripada rendah lilin A. Lilin berikut kelihatan lebih rendah daripada tinggi lilin sebelumnya. Penutupan lilin terakhir berada di atas tinggi lilin kedua dalam corak. Ini memberikan maklumat tentang arah harga menaik dan pada masa yang sama, menghasilkan isyarat untuk memasuki perdagangan beli.

Bagaimana untuk berdagang menggunakan corak Hikkake di ExpertOption

Membuka kedudukan jual dengan corak Hikkake

Saya akan menggunakan contoh carta EURUSD. Semasa aliran menaik, corak Hikkake yang menurun telah berkembang. Anda pasti dapat mengenali keempat-empat lilin tipikal corak tersebut. Lilin terakhir dalam corak memaklumkan bahawa harga akan berubah arah dan bergerak ke bawah. Itulah sebabnya anda harus memasuki perdagangan jual.

Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di ExpertOption
Corak Hikkake – isyarat untuk penurunan harga

Membuka perdagangan beli dengan corak Hikkake

Anda harus memasuki perdagangan beli apabila anda melihat corak kenaikan harga Hikkake. Keadaan sedemikian dibentangkan dalam carta USDJPY di bawah. Beberapa lilin pertama menunjukkan penurunan harga yang singkat. Tetapi kemudian terdapat pelarian dan corak Hikkake tidak lama lagi selesai. Candlestick terakhir telah mengesahkan bahawa harga akan meningkat. Masukkan dagangan beli sekarang.

Apabila corak Harami gagal. Ketahui corak Hikkake di ExpertOption
Corak Hikkake – isyarat untuk kenaikan harga

Ringkasan

Ia adalah kemahiran yang sangat berguna untuk dapat mengenali corak yang berbeza pada carta harga. Corak Hikkake membantu anda mengenal pasti arah masa hadapan harga.

Saya syorkan menggunakan jangka masa 5 minit atau lebih lama. Perkara dengan carta 1 minit ialah ia sukar dibaca, terutamanya pada mulanya, dan mungkin menghasilkan beberapa isyarat palsu.

Ingat tentang akaun amalan ExpertOption. Ini adalah tempat yang sesuai untuk mencuba berdagang dengan corak Hikkake untuk diri sendiri. Berhati-hati apabila beralih ke akaun sebenar, kerana walaupun corak Hikkake adalah alat yang sangat berguna semasa berdagang, ia tidak menjamin keuntungan anda. Bersedia untuk menghadapi kerugian sentiasa.

Akhir sekali, saya ingin menggalakkan anda untuk memberitahu kami pendapat anda tentang corak Hikkake yang menurun dan menaik. Bahagian komen di bawah direka khusus untuk itu.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!