Bagaimana untuk mengenal pasti dan berdagang Corak Bar Dalam di ExpertOption

Bagaimana untuk mengenal pasti dan berdagang Corak Bar Dalam di ExpertOption

Pengenalan corak Bar Dalam

Dagangan tindakan harga bergantung pada pergerakan harga pada carta. Batang lilin sering membentuk corak yang berulang dan dengan itu, boleh digunakan untuk meramalkan arah harga masa hadapan. Corak bar dalam adalah contoh sedemikian dan saya akan menerangkannya untuk anda hari ini.

Terdapat dua bar harga dalam corak bar dalam. Peraturan utama ialah yang kedua berada di dalam yang pertama, iaitu, ia terletak lebih tinggi dan ia lebih rendah berbanding dengan bar pertama. Ia boleh diletakkan di tengah, di bawah, atau di atas.

Perkara di atas dianggap betul oleh kebanyakan peniaga. Sesetengah, bagaimanapun, membenarkan kemungkinan rendah atau tinggi kedua-dua lilin adalah sama.

Bar dalam corak sering dipanggil bar Ibu atau MB dan bar Dalam (IB).

Bar dalam mewakili detik penyatuan harga. Jeda sedemikian sering berlaku selepas pergerakan yang kuat. Kemudian, arah sebelumnya dilaksanakan. Kadangkala, adalah mungkin untuk berdagang pembalikan arah aliran dengan corak bar dalam. Anda harus menggabungkannya dengan tahap sokongan dan rintangan pada masa-masa ini.

Bagaimana untuk mengenal pasti dan berdagang Corak Bar Dalam di ExpertOption
Corak Bar Dalam

Berdagang dengan corak bar dalam di ExpertOption

Terdapat beberapa cara untuk berdagang dengan corak bar dalam. Tetapi dua berikut adalah yang paling biasa digunakan.

Kaedah pertama adalah menggunakan corak bar dalam apabila pasaran sedang dalam arah aliran. Anda berdagang bersama-sama dengan trend. Anda mungkin mendengar ungkapan 'main pelarian' atau pelarian bar dalam.

Cara kedua, yang juga dikenali sebagai pembalikan bar dalam, melibatkan perdagangan menentang arah aliran. Ia kemudiannya didagangkan daripada paras harga penting (sokongan atau rintangan).

Biasanya, peniaga menetapkan pesanan belum selesai pada tahap rendah atau tinggi bar Ibu. Mari kita lihat lebih dekat pada titik masuk untuk dagangan anda.

Berdagang corak dalam bersama-sama dengan arah aliran pada platform ExpertOption

Membuka kedudukan jual semasa aliran menurun

Apabila anda berdagang bersama arah aliran dan terdapat aliran menurun dalam pasaran, anda harus membuka kedudukan jual dengan corak bar dalam. Ia kemudiannya dipanggil 'isyarat jualan bar dalam'. Gunakan strategi ini untuk pasangan mata wang (CFD), walaupun anda mungkin mencari cara untuk berdagang menggunakan Dagangan Masa Tetap juga. Untuk memasuki perdagangan, anda menetapkan pesanan belum selesai di bahagian bawah bar Ibu, betul-betul di bawah nilai Rendah lilin itu.

Bagaimana untuk mengenal pasti dan berdagang Corak Bar Dalam di ExpertOption
Bar dalam dalam aliran menurun

Membuka kedudukan beli semasa aliran menaik

Anda menerima 'isyarat beli bar dalam' apabila terdapat aliran menaik dalam pasaran. Pesanan belum selesai anda hendaklah ditetapkan pada bahagian atas bar Ibu, tepat di atas nilai Tinggi.

Dengan aliran yang kukuh, anda mungkin akan melihat banyak corak bar dalam dan dengan itu, anda akan mendapat banyak peluang untuk memasuki dagangan.

Bagaimana untuk mengenal pasti dan berdagang Corak Bar Dalam di ExpertOption
Bar dalam dalam aliran menaik

Berdagang corak dalaman terhadap arah aliran pada platform ExpertOption

Membuka kedudukan jual dengan corak bar dalam dan tahap rintangan

Di bawah, anda melihat carta EURUSD dengan tahap rintangan ditandakan. Corak bar dalam telah berkembang pada garisan rintangan, semasa aliran menaik. Anda berdagang melawan arah semasa supaya anda harus membuka kedudukan jual. Di sini anda juga boleh menggunakan pesanan tertunda untuk menjual pada harga di bawah Mothers Low.

Bagaimana untuk mengenal pasti dan berdagang Corak Bar Dalam di ExpertOption
Di dalam bar pada tahap rintangan

Membuka kedudukan beli dengan corak bar dalam dan tahap sokongan

Pada carta lain untuk pasangan mata wang NZDUSD, garis sokongan dilukis. Corak bar dalam telah dibangunkan pada tahap utama ini, memaklumkan tentang pembalikan arah aliran. Anda harus membuka kedudukan beli. Sekali lagi, anda boleh menggunakan pesanan belum selesai dan menetapkan pesanan beli tepat di atas nilai Tinggi bar Ibu.

Bagaimana untuk mengenal pasti dan berdagang Corak Bar Dalam di ExpertOption
Bar dalam pada tahap sokongan

Apabila corak bar dalam muncul pada tahap harga utama, ia sering diikuti dengan pergerakan yang kuat. Ini memberi anda peluang tinggi untuk membuat keuntungan.

Arahan akhir untuk berdagang dengan corak bar dalam

Anda sering mendengar nasihat 'trade with the trend'. Juga dalam kes ini, terutamanya jika anda berada di permulaan perjalanan perdagangan anda, adalah disyorkan untuk berdagang corak dalam bersama-sama dengan arah aliran yang sedia ada. Pembalikan dagangan adalah sedikit lebih rumit dan ia memerlukan sedikit pengalaman perdagangan.

Rangka masa carta terbaik untuk menggunakan corak bar dalam ialah 5 minit atau lebih. Jangan cuba menggunakannya dengan lilin 1 minit. Rangka masa yang begitu kecil akan memberi anda banyak isyarat palsu.

Kadangkala, anda akan melihat beberapa bar Dalam selepas bar Ibu. Ia boleh menjadi 1, 2 atau bahkan 4 lilin. Setiap satu akan menjadi lebih kecil daripada yang sebelumnya. Mereka memaklumkan tentang tempoh penyatuan yang lebih lama. Pelarian yang akan berlaku selepas itu selalunya sangat kuat.

Berhati-hati dengan corak bar dalam yang berkembang selepas corak bar pin. Mereka biasanya memberikan isyarat palsu jadi adalah penting anda boleh mengenal pasti corak yang berbeza pada carta.

Cuba kenali corak bar dalam pada akaun demo ExpertOption anda dahulu. Pilih pasaran arah aliran dan berdagang selaras dengan arah aliran. Berhati-hati untuk mencuba ini dengan wang sebenar–strategi ini bukan jaminan untuk keuntungan. Bersedia untuk menghadapi kerugian, terutamanya pada permulaan.

Kongsi pendapat anda tentang strategi bar dalam di bahagian komen di bawah tapak.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!