Bagaimana untuk Trade Morning Star pada ExpertOption

Bagaimana untuk Trade Morning Star pada ExpertOption

Corak lilin bintang pagi ialah penunjuk sempurna bagi titik terendah aliran menurun. Kedua-dua pelabur tindakan harga dan pengikut aliran sedang mencari corak ini. Kerana setiap kali mereka muncul, sudah tiba masanya untuk mengambil tindakan. Artikel ini ditulis untuk menerangkan kepada anda bagaimana untuk mengenali corak carta bintang pagi dan kemudian, bagaimana untuk berdagang pada platform ExpertOption.

Bagaimana untuk Trade Morning Star pada ExpertOption
Bagaimana untuk mengenal pasti corak lilin bintang pagi

Bagaimana untuk mengenali corak bintang pagi?

Corak yang dipanggil bintang pagi dibentuk oleh 3 lilin dan, seperti yang saya nyatakan pada mulanya, ia muncul di bahagian bawah aliran menurun sedia ada.

Biasanya, batang lilin pertama akan menjadi yang besar kemerahan. Ia menandakan penurunan harga yang besar kerana kerja keras beruang.

Doji akan menjadi lilin kedua dalam corak. Ia menunjukkan aktiviti lembu jantan. Hasilnya ialah kenaikan harga yang sedikit. Apa yang menjadi ciri untuk lilin doji ini adalah badan yang agak kecil dan sumbu di kedua-dua belah. Paras rendah candle selalunya berada pada paras yang sama dengan candle penurunan harga sebelumnya.

Lilin ketiga dalam corak itu ialah lilin hijau besar yang bermakna pembeli mula bertindak mengambil kawalan ke atas pasaran dan menaikkan harga.

Membaca corak bintang pagi

Apabila beruang mempunyai kawalan ke atas arah pasaran untuk satu tempoh masa, anda boleh menjangkakan lembu jantan akan memasuki pertempuran tidak lama lagi. Pada mulanya, pertarungan mereka diwakili oleh lilin doji di tengah-tengah corak. Dan selepas itu, kenaikan harga menang dan trend berbalik.

Bagaimana untuk Trade Morning Star pada ExpertOption
Bintang pagi pada USDJPY 5 minit

Dalam carta di atas untuk pasangan mata wang USD/JPY, anda akan melihat dengan jelas apabila harga menemui beberapa tahap sokongan selepas lilin merah yang besar muncul. Aktiviti lembu jantan mencipta seketika keraguan dan selepas itu, lilin hijau besar terbentuk.

Sebaik sahaja anda mengenal pasti corak bintang pagi, anda harus memasuki dagangan sejurus selepas memecahkan bahagian atas lilin doji atau tunggu sehingga lilin hijau berikut dengan jelas akan menunjukkan bahawa terdapat perubahan dalam arah harga. Adalah disyorkan untuk membuat perdagangan selama sekurang-kurangnya 15 minit. Dalam contoh di atas, setiap lilin sepadan dengan jangka masa 5 minit, jadi 15 minit ialah tempoh terpendek yang perlu anda lakukan perdagangan anda.

Kini anda tahu rupa corak bintang pagi dan cara ia berfungsi. Buka akaun demo percuma dan berlatih menggunakan corak ini dalam perdagangan. Beritahu kami tentang pengalaman anda. Gunakan bahagian komen di bawah.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!