Dagangan penarikan balik dengan perbezaan tersembunyi di ExpertOption

Dagangan penarikan balik dengan perbezaan tersembunyi di ExpertOption

Perbezaan sering digunakan oleh pedagang dalam mencari mata terbaik untuk memasuki kedudukan dagangan. Apakah itu, apakah jenis perbezaan dan bagaimana untuk berdagang dengan mereka? Soalan-soalan ini akan dijawab dalam artikel hari ini.

Dua jenis perbezaan

Kita boleh bercakap tentang perbezaan apabila terdapat perbezaan dalam pergerakan harga aset pendasar dan pergerakan pengayun tertentu. Anda boleh menggunakan, sebagai contoh, Stochastic Oscillator, Moving Average Convergence Divergence, Indeks Kekuatan Relatif atau Indeks Chanel Komoditi.

Terdapat dua jenis perbezaan yang berbeza dibezakan. Perbezaan tetap dan perbezaan tersembunyi.

Beberapa perkataan tentang perbezaan biasa

Harga sentiasa bergerak. Ia kadangkala mencipta paras tertinggi yang lebih tinggi atau paras terendah yang lebih rendah. Apabila ini berlaku pada carta harga, tetapi garis penunjuk tidak menunjukkan sama, kita boleh bercakap tentang perbezaan.

Perbezaan dalam tindakan harga dan pergerakan penunjuk memberi isyarat bahawa arah aliran semasa menjadi lemah dan kita boleh menjangkakan ia akan berbalik.

Walau bagaimanapun, adalah sukar untuk menangkap detik yang tepat apabila ini mungkin berlaku. Oleh itu, adalah idea yang baik untuk menggunakan alat tambahan seperti garis arah aliran atau corak candlestick dan carta.

Perbezaan kenaikan harga dan penurunan harga

Perbezaan klasik mungkin sama ada menaik (positif) atau menurun (negatif). Di bawah ini anda boleh melihat contoh sempurna bagi perbezaan penurunan harga klasik pada USDJPY.

Dagangan penarikan balik dengan perbezaan tersembunyi di ExpertOption
Perbezaan biasa dalam aliran menaik pada carta USDJPY

Perbezaan kenaikkan muncul semasa aliran menurun. Harga mencipta paras rendah yang lebih rendah tetapi pengayun tidak mengesahkan tindakan yang sama. Ia membentuk paras terendah yang lebih tinggi atau bahagian bawah berganda atau tiga kali ganda sebaliknya. Yang terakhir adalah kurang ketara daripada paras rendah yang lebih tinggi dan lebih kerap berlaku apabila anda menggunakan Stochastic Oscillator atau RSI.

Penurunan harga atau perbezaan negatif muncul semasa harga dalam aliran menaik. Terdapat paras tertinggi yang lebih tinggi dibuat oleh tindakan harga yang tidak disahkan oleh pergerakan penunjuk. Pengayun boleh mencipta paras tertinggi yang lebih rendah atau puncak dua atau tiga kali ganda.

Apakah perbezaan tersembunyi?

Kita boleh mengatakan bahawa perbezaan tersembunyi berlaku apabila penunjuk berayun membentuk rendah rendah atau tinggi lebih tinggi dan tindakan harga nampaknya tidak melakukan perkara yang sama.

Dagangan penarikan balik dengan perbezaan tersembunyi di ExpertOption
Perbezaan klasik (kiri) dan tersembunyi (kanan)

Situasi sedemikian boleh berlaku apabila harga sedang menyatu atau membuat pembetulan dalam arah aliran semasa. Ia memberi maklumat bahawa arah aliran itu berkemungkinan besar akan berterusan ke arah sebelumnya dan oleh itu perbezaan tersembunyi adalah corak kesinambungan. Jadi anda boleh menggunakan perbezaan tersembunyi untuk berdagang dengan arah aliran. Adalah mudah untuk mengenal pasti penarikan balik dengan perbezaan yang tersembunyi.

Perbezaan kenaikan harga dan penurunan harga

Perbezaan tersembunyi, sama seperti yang klasik, mempunyai dua jenis. Satu ialah perbezaan kenaikan harga dan satu lagi penurunan harga.

Perbezaan kenaikkan muncul semasa aliran menaik apabila penunjuk mencipta paras rendah yang lebih rendah dan harga tidak membuat yang sama. Ia menandakan harga berada dalam fasa penyatuan atau pembetulan dan arah aliran akan diteruskan tidak lama lagi.

Dagangan penarikan balik dengan perbezaan tersembunyi di ExpertOption
Perbezaan tersembunyi menaik dalam aliran menaik pada carta EURJPY

Perbezaan penurunan harga boleh berlaku semasa aliran menurun. Pengayun menunjukkan paras tertinggi yang lebih tinggi dan tindakan harga tidak. Aliran menurun dijangka berterusan tidak lama lagi.

Dagangan penarikan balik dengan perbezaan tersembunyi di ExpertOption
Perbezaan tersembunyi menurun dalam aliran menurun pada carta AUDUSD

Berdagang dengan perbezaan pada platform ExpertOption

Perbezaan itu sendiri tidak memberikan isyarat kuat untuk memasuki kedudukan dagangan. Namun begitu, mereka memberikan maklumat penting tentang arah masa hadapan harga. Perbezaan biasa meramalkan pembalikan arah aliran manakala perbezaan yang tersembunyi adalah penerusan arah aliran.

Anda perlu menggunakan teknik tambahan untuk mengesahkan titik masuk terbaik untuk transaksi anda. Ia boleh semudah garis arah aliran, persilangan purata bergerak atau beberapa corak graf lilin. Anda juga boleh menggabungkan perbezaan dengan sampul dagangan atau Bollinger Bands.

Perbezaan penurunan harga menjadi lebih bermakna berhampiran garis arah aliran rintangan dan apabila corak pembalikan menurun muncul semasa aliran menaik.

Perbezaan kenaikan harga adalah lebih ketara berhampiran garis arah aliran sokongan dan apabila corak pembalikan kenaikkan muncul semasa aliran menurun.

Ringkasan

Divergence ialah perbezaan dalam pergerakan harga dan penunjuk berayun. Apabila satu jatuh atau naik dan satu lagi tidak, ini adalah perbezaan.

Terdapat dua jenis perbezaan, yang biasa dan yang tersembunyi. Yang pertama memaklumkan tentang kemungkinan perubahan dalam arah aliran. Perbezaan tersembunyi memberi isyarat bahawa arah aliran kemungkinan besar akan berjalan selepas pembetulan atau penyatuan singkat.

Kedua-dua jenis boleh menaik atau menurun, bergantung kepada sama ada ia berlaku semasa aliran menurun atau aliran menaik.

Untuk mendapatkan titik masuk anda gunakan alat tambahan.

Berlatih menangkap perbezaan dalam akaun demo ExpertOption percuma. Anda perlu bersedia dan yakin jika anda ingin memperoleh keuntungan dalam akaun dagangan sebenar.

Adakah anda pernah berdagang dengan perbezaan? Bolehkah anda mengenali kedua-dua jenis pada carta harga? Beritahu kami di bahagian komen yang anda akan dapati lebih jauh di bawah tapak.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!