Kesilapan Dagangan Kritikal yang Boleh Meletupkan Akaun ExpertOption Anda

Kesilapan Dagangan Kritikal yang Boleh Meletupkan Akaun ExpertOption Anda

Berdagang adalah mengambil risiko. Kadang-kadang anda mungkin kehilangan segala-galanya. Dan jika ia berlaku kepada anda, anda tidak bersendirian. Tetapi hanya segelintir yang berkongsi kisah mereka kerana takut dimalukan di khalayak ramai.

Seorang peniaga menghantar saya e-mel dengan kisahnya tentang bagaimana dia menghapuskan akaun ExpertOptionnya. Inilah yang telah berlaku.

Kisah bagaimana seorang peniaga menghapuskan akaunnya.

Terdapat dua tangkapan skrin yang dilampirkan pada e-mel. Nampaknya dia telah kehilangan $4,000 dalam masa kurang dari 12 jam. Dia memasuki 5 dagangan 1 minit berikutnya dan hanya satu yang menang.

Kesilapan Dagangan Kritikal yang Boleh Meletupkan Akaun ExpertOption Anda

Anda secara semula jadi berasa sedih atau sedih kerana seseorang kehilangan wang sebanyak itu dalam masa yang singkat. Saya berkongsi cerita dengan beberapa peniaga dan mereka terkejut bagaimana ia boleh berlaku?

Seorang peniaga profesional akan menyimpulkan sebabnya hanya dengan menganalisis sejarah urus niaga. Tetapi terdapat beberapa kesilapan besar yang ingin saya amaran kepada anda.

Kesilapan kritikal yang boleh memusnahkan akaun ExpertOption anda dengan cepat

Meletakkan sejumlah besar wang pada satu perdagangan

Meletakkan sejumlah besar wang pada satu perdagangan

Ada kalanya anda sudah pasti apa yang akan berlaku seterusnya. Panggil ia deria keenam, perasaan usus, atau nasib. Tidak kira nama, anda mempercayai perasaan anda dan memutuskan untuk melabur banyak baki akaun anda dalam perdagangan seterusnya.

Tingkah laku sedemikian adalah berisiko besar. Jika dagangan kalah, kegagalan anda adalah besar.

Kesilapan Dagangan Kritikal yang Boleh Meletupkan Akaun ExpertOption Anda
Meletakkan sebahagian besar akaun anda pada satu dagangan

Dan itulah yang dilakukan oleh peniaga dari e-mel. Hanya dalam perdagangan pertama, dia telah kehilangan lebih daripada satu perempat daripada jumlah wang awalnya.

Mengulangi kesilapan ini hampir pasti akan menghabiskan baki akaun anda. Ia hampir berlaku kepada peniaga kami. Dalam perdagangan kedua, dia melabur satu pertiga daripada baki wang. Nasib baik baginya, urus niaga itu berakhir neutral. Harganya sama dengan harga entri dia jadi dia dapat balik $1000.

Keserakahan terletak di bahagian bawah melaburkan begitu banyak wang dalam satu perdagangan. Orang nak duit senang, tak nak tunggu. Lebih cepat dan lebih besar, lebih baik. Anda harus berhati-hati dan bersedia untuk tidak menyerah kepada dorongan. Apa yang perlu anda lakukan ialah mempunyai strategi pengurusan modal yang munasabah. Sebilangan besar peniaga tidak akan mengambil risiko lebih daripada 2% daripada modal awal mereka dalam satu perdagangan.

Mempercayai Holy Grail perdagangan wujud

Sesetengah peniaga berdagang menggunakan petua. Tidak ada yang buruk tentang sedikit bantuan tetapi apabila mereka percaya petua itu adalah Holy Grail mereka, masalah bermula. Selalunya petua itu bagus tetapi diberikan pada masa yang salah untuk mengaut keuntungan daripadanya. Oleh itu, peniaga menghapuskan akaun.

Ingat! Holy Grail perdagangan tidak wujud. Anda akan mendengarnya daripada majoriti pedagang yang berjaya. Tidak ada cara ajaib untuk menjadikan anda kaya.

Kejayaan dalam perdagangan adalah tentang melindungi wang anda dan meningkatkan bilangan dagangan yang menguntungkan.

Kesilapan Dagangan Kritikal yang Boleh Meletupkan Akaun ExpertOption Anda
Mencari Holy Grail

Perkara yang akan membantu untuk membawa kejayaan ialah menggunakan strategi pengurusan wang yang disesuaikan, mengawal emosi anda dan mengetahui bila masa yang sesuai untuk masuk dan di mana tidak. Profesional juga mengalami kerugian. Anda tidak boleh meramalkan arah pasaran dengan kepastian 100%. Tetapi dengan strategi yang baik dan berpegang pada prinsip melindungi baki akaun anda pada mulanya, kerugian tidaklah begitu besar dan mudah untuk dipulihkan.

Emosi yang mengganggu kejayaan adalah ketakutan. Ketakutan membuat orang tidak selamat dan tidak pasti sama ada keputusan mereka betul. Jadi mereka mempunyai maklumat yang diperlukan untuk memasuki perdagangan yang menguntungkan, tetapi mereka masih mencari petua ajaib daripada guru perdagangan.

Malangnya, semasa mereka menunggu tip, pasaran telah mula berbalik dan mereka masuk terlalu lewat. Apa yang dipanggil guru tidak kehilangan apa-apa, tetapi orang yang mempercayainya mempertaruhkan wangnya sendiri. Itulah sebabnya mungkin idea yang baik untuk mengambil tanggungjawab ke tangan anda sendiri. Untuk mencipta pelan dagangan anda sendiri dan kemudian melaksanakannya.

Berdagang dalam arah yang bertentangan dengan arah aliran

Satu lagi kesilapan maut yang perlu dielakkan ialah berdagang melawan arah aliran. Trend menunjukkan arah harga. Jadi apa gunanya berdagang dalam arah yang bertentangan? Ia pasti boleh menghapuskan akaun ExpertOption anda.

Di bawah, anda akan menemui contoh trend. Apakah kesimpulan yang boleh dibuat daripadanya?

  • Trend semakin meningkat. Berharap pasaran akan berbalik pada satu ketika, peniaga boleh cuba membuat urus niaga arah aliran balas. Bayangkan situasi di bawah di mana walaupun tanpa melukis garis arah aliran jelas pasaran sedang menurun. Jelas sekali, dalam perjalanan, sentiasa ada pembetulan. Pergerakan tersebut boleh dibaca sebagai tanda pembalikan arah aliran. Tetapi sebenarnya, ia boleh mengambil sedikit masa apabila pembalikan sebenar akan berlaku. Akibatnya, berjuang dengan arah aliran semasa boleh membawa anda beberapa siri dagangan yang hilang dan menguras akaun dagangan anda.
Kesilapan Dagangan Kritikal yang Boleh Meletupkan Akaun ExpertOption Anda
Berdagang menentang arah aliran
  • Dua urus niaga yang sama dalam julat harga yang sama. Kesilapan seperti ini didorong oleh kemarahan. Anda telah meletakkan dagangan pada harga tertentu. Pasaran pergi ke arah lain dan anda kehilangan wang. Walau apa pun, anda mempunyai perasaan pasaran yang salah, bukan anda, jadi anda perlu membuktikan diri anda. Anda membuat pesanan pada titik harga yang sama dan anda kalah lagi. Pasaran tidak mengambil berat tentang keadaan emosi anda. Ia menawarkan peluang yang sama untuk membuat keuntungan kepada semua orang. Terpulang kepada anda sama ada anda memanfaatkannya atau tidak.
Kesilapan Dagangan Kritikal yang Boleh Meletupkan Akaun ExpertOption Anda
Jangan gandakan pendedahan anda

Menetapkan jangka masa yang terlalu singkat

ExpertOption menawarkan ciri yang sangat menarik semasa berdagang derivatif kewangan. Anda mempunyai kemungkinan untuk memilih jangka masa yang sangat singkat. Dan hasilnya, anda boleh membuat wang yang baik dalam masa yang singkat. Walau bagaimanapun, anda perlu mengawal emosi anda. Jangka masa yang singkat bermakna anda mempunyai peluang untuk membuat keuntungan dengan cepat. Sebaliknya, anda mungkin tidak mempunyai masa yang cukup untuk pemikiran rasional sebelum anda memasuki kedudukan dagangan baharu.

Saya tidak mahu mengatakan perdagangan kedudukan 1 minit adalah buruk. Malah ia mungkin memberi anda pulangan yang lebih besar daripada jangka masa yang panjang. Tetapi jika tidak ada masa yang cukup untuk anda memikirkan langkah anda, anda mungkin akan kalah.

Kesilapan Dagangan Kritikal yang Boleh Meletupkan Akaun ExpertOption Anda

Ulangi kesilapan yang sama beberapa kali dan anda akan menghabiskan baki akaun anda. Inilah yang berlaku kepada peniaga dari e-mel. Dia kehilangan $4,000 selama lima dagangan 60 saat berturut-turut.

Itu sahaja dalam subjek ini saya ingin memberitahu anda. Jangan malu dengan kesilapan anda. Belajar daripada mereka. Dan mungkin biarkan orang lain belajar daripada mereka juga. Tulis kisah kegagalan anda di bahagian komen di bawah.

Sebelum melabur wang sebenar, amalkan kemahiran anda pada akaun demo ExpertOption percuma.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!