Panduan ringkas untuk membiasakan diri dengan antara muka dagangan ExpertOption

Panduan ringkas untuk membiasakan diri dengan antara muka dagangan ExpertOption

Pada platform ExpertOption, anda akan menemui salah satu antara muka dagangan terbaik yang tersedia. Ia direka bentuk untuk menjadi intuitif dan ia termasuk banyak ciri yang akan menjadikan kerjaya dagangan anda lebih mudah. Pada pendapat saya, perkara terbaik tentang platform ExpertOption ialah kesederhanaan antara muka penggunanya. Bagi orang yang mempunyai pengalaman dengan platform lain, hanya beberapa saat untuk membiasakan diri dengan fungsi platform yang teratur. Dalam manual ini, kami akan membimbing anda melalui pelbagai fungsi antara muka dagangan ExpertOption.

Pada tangkapan skrin di bawah anda boleh melihat nombor yang sepadan dengan ciri platform tertentu yang akan diterangkan lebih lanjut. Walaupun perlu diingat bahawa beberapa ikon dan bahagian mungkin diletakkan sedikit berbeza bergantung pada resolusi skrin anda, saiz tetingkap dan tetapan tersuai.

Panduan ringkas untuk membiasakan diri dengan antara muka dagangan ExpertOption
Antara muka dagangan ExpertOption dijelaskan

Bahagian bantuan (1)

Terletak di bar atas (atau bahagian atas bar sisi kiri) ikon tanda soal akan membawa anda ke submenu bantuan. Dari sana anda mempunyai akses untuk menyokong sembang, anda boleh menonton banyak tutorial video yang merangkumi bukan sahaja ciri platform, tetapi juga kandungan berharga untuk mempelajari alatan dan strategi dagangan baharu. Terdapat juga pembantu maya yang boleh membantu anda dengan topik paling popular yang berkaitan dengan fungsi platform ExpertOption dan analisis teknikal. Jika anda mempunyai status VIP di sini adalah tempat di mana anda boleh mendapatkan isyarat dagangan khusus.

Menu utama (2)

Apa yang dipanggil "ikon hamburger" akan membawa anda ke menu umum platform ExpertOption. Dari sini anda boleh mengurus akaun anda, membuat deposit dan pengeluaran, mengakses sejarah urus niaga anda yang lalu, menukar butiran peribadi anda dan melihat sebut harga masa lalu untuk sebarang aset. Di sini anda juga boleh menukar platform untuk menggunakannya untuk berdagang derivatif kewangan atau CFD (kadangkala dirujuk sebagai pasangan mata wang). Jika anda berminat dengan alatan seperti kalendar ekonomi, isyarat dagangan dan kandungan pendidikan yang disediakan oleh ExpertOption, ia juga boleh diakses dengan mudah dari sini.

Baki akaun (3)

Anda boleh melihat baki akaun sebenar anda di penjuru kanan sebelah atas skrin anda. Anda boleh menggunakannya sebagai pertukaran antara demo dan akaun langsung anda.

Buat deposit (4)

Butang deposit adalah jelas. Anda boleh mendepositkan ke akaun sebenar atau demo anda.

Bahagian aktiviti perdagangan (5)

Bahagian aktiviti perdagangan terletak di bar sisi kanan atau di bahagian bawah antara muka platform. Ia terbahagi kepada dua tab: Dagangan dan Pesanan. Daripada tab "Perdagangan" anda boleh mengikuti kedudukan terbuka anda, melihat prestasi dagangan anda yang lalu dan menggunakan tab "Pesanan" anda boleh mendapatkan cerapan tentang pesanan anda yang belum selesai. Pesanan yang dilaksanakan dipautkan kepada dagangan supaya anda boleh mengakses hasil transaksi dengan mudah.

Pengurusan perdagangan (6, 7, 8)

Di sini langkah demi langkah anda boleh menyediakan dagangan anda dengan mudah. Untuk berdagang derivatif kewangan, anda perlu memilih masa tamat tempoh (6), jumlah dagangan anda (7), dan arah ramalan pasaran bergaris (8 – hijau untuk lebih tinggi, merah untuk harga yang lebih rendah). Butang yang lebih tinggi dan lebih rendah sudah tentu menentukan bahawa anda berpendapat bahawa harga pasaran akan lebih tinggi atau lebih rendah daripada harga Strike yang ditunjukkan di tengah-tengah antara mereka.

Ciri carta (9, 10, 11, 12)

Semua ciri carta diletakkan di sudut kiri atas kawasan carta. Dari situ anda boleh memilih aset yang anda ingin perhatikan dan berdagang (9). Ikon kompas (10) akan memberi anda akses kepada pelbagai penunjuk teknikal dan alatan lukisan. Itu akan membantu anda menganalisis pasaran. Seterusnya ialah suis jenis carta (11). Anda boleh memilih jenis carta yang sesuai untuk anda. Anda boleh temui di sini bentuk persembahan data harga yang paling popular pada garis masa: Kawasan (carta garisan), batang lilin Jepun, Heiken Ashi dan Bar. Terakhir ialah ikon tambah (12) yang membolehkan anda memerhati lebih daripada satu instrumen pada satu masa. Anda juga boleh menggunakan carta kedua untuk melakukan beberapa analisis pelbagai jangka masa bagi satu pasaran. Sebagai contoh, anda boleh berdagang EURUSD daripada jangka masa 5 minit menggunakan carta EURUSD 15 minit juga untuk mengiktiraf arah aliran tahap yang lebih tinggi.

Navigasi carta (13, 14, 15, 16)

Di bahagian tengah, di bahagian bawah carta anda, anda akan menemui bahagian kecil dengan butang yang membantu menavigasi carta. Anda boleh zum masuk/zum keluar graf (13,14), anda boleh menukar rangka masa carta daripada 15 saat sehingga 1 bulan (15). Sekiranya anda memerhatikan situasi pasaran yang lalu dengan menyeret kembali carta, anda mungkin mahu kembali dengan cepat kepada lilin semasa. Kemudian anda boleh menggunakan ikon chevron kanan (16) dan ia akan membawa carta yang memaparkan tindakan harga semasa.

Pandangan berbeza antara muka dagangan

Pada permulaan artikel ini, saya menulis bahawa beberapa bahagian antara muka pengguna mungkin terletak secara berbeza. Semakin anda akan menggunakan platform ExpertOption, semakin anda akan mengenalinya. Lama kelamaan anda akan dapat membuat beberapa penyesuaian. Perlu diingat bahawa apabila anda berdagang CFD (pasangan mata wang) bahagian pengurusan perdagangan akan kelihatan sedikit berbeza. Tidak akan ada tamat tempoh, tetapi anda akan mempunyai alat tambahan untuk menggunakan ciri leveraj (Penganda) dan Henti Rugi / Ambil Untung.

Saya pasti bahawa anda kini sudah biasa dengan antara muka dagangan ExpertOption dan berasa selesa menggunakannya. Jika anda mempunyai beberapa soalan atau ingin berkongsi pendapat anda tentang antara muka pengguna ExpertOption, sila jangan segan dan gunakan bahagian komen di bawah.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!