Panduan untuk Berdagang Corak Segitiga pada ExpertOption

Panduan untuk Berdagang Corak Segitiga pada ExpertOption

Segitiga ialah alat analisis teknikal yang tergolong dalam corak kesinambungan apabila berdagang pada platform ExpertOption. Corak ini biasanya terbentuk sepanjang trend. Sukar untuk mengenalinya melainkan anda melukisnya. Melukis corak segi tiga memerlukan anda mengenal pasti sekurang-kurangnya 2 tinggi dan 2 rendah sepanjang aliran. Sambungkan 2 tinggi dengan garis lurus dan 2 rendah dengan garis lurus. Panjangkan dua garisan sehingga ia bersambung membentuk segi tiga.

Dalam panduan ini, anda akan mengetahui lebih lanjut tentang 3 segi tiga berbeza. Saya juga akan mengajar anda cara menggunakannya dalam dagangan anda pada platform ExpertOption.

Tiga corak segi tiga yang anda mesti tahu

Terdapat 3 jenis corak segi tiga yang berbeza: Segitiga menaik, segitiga menurun dan segi tiga simetri.

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, setiap segi tiga mesti mempunyai sekurang-kurangnya 2 tinggi dan 2 rendah yang disambungkan oleh 2 garisan yang bersilang pada puncak segi tiga.

Mari kita lihat ketiga-tiga corak segi tiga.

Corak segi tiga simetri

Corak segi tiga ini terbentuk dalam pasaran julat. Lembu jantan dan beruang tidak membuat keputusan ke arah mana pasaran harus mengambil. Jika anda menyambungkan tinggi dan rendah, kemungkinan besar anda akan mendapati bahawa sudut segi tiga hampir sama. Walau bagaimanapun, apabila pelarian berlaku, anda akan mendapati bahawa arah aliran yang kukuh diterima pakai. Kajian menunjukkan bahawa kebanyakan masa, pelarian berlaku mengikut arah aliran yang sedia ada.

Jadi bila anda memasuki kedudukan? Dengan serta-merta pelarian berlaku, berdagang mengikut arah aliran baharu.

Corak segi tiga simetri pada lilin selang 5 minit untuk EUR/USD PADA platform ExpertOption

Panduan untuk Berdagang Corak Segitiga pada ExpertOption
Corak segi tiga simetri pada ExpertOption

Menggunakan imej ini, anda boleh dengan mudah memasukkan kedudukan jual yang berlangsung selama 15 minit atau lebih.

Corak segi tiga menaik

Ini ialah corak segi tiga menaik yang biasanya terbentuk dalam aliran menaik. Paras terendah disambungkan oleh garis arah aliran. Walau bagaimanapun, ketinggian disambungkan oleh garis mendatar (rintangan) yang menyentuh ketinggian. Lihat pembentukan segi tiga dalam imej di bawah. Apabila corak ini terbentuk, kemungkinan besar aliran menaik akan berterusan.

Jadi apakah titik masuk yang terbaik. Tepat di mana penembusan dari tahap rintangan berlaku. Pada ketika ini, anda harus memasukkan kedudukan beli yang berlangsung selama 15 minit atau lebih.

Panduan untuk Berdagang Corak Segitiga pada ExpertOption
Corak segi tiga menaik pada ExpertOption


Corak segi tiga menurun pada ExpertOption

Corak segi tiga menurun terbentuk sepanjang aliran menurun. Untuk menariknya, sambungkan harga tertinggi dengan garis arah aliran. Paras terendah juga disambungkan tetapi kali ini dengan garisan mendatar membentuk sokongan.

Titik kemasukan perdagangan terbaik adalah tepat di mana harga memecahkan sokongan dan meneruskan aliran menurun. Di sini, anda harus memasukkan kedudukan jual selama 15 minit atau lebih.

Panduan untuk Berdagang Corak Segitiga pada ExpertOption
Corak segi tiga menurun pada ExpertOption

Petua untuk berdagang corak segi tiga pada ExpertOption

Corak segitiga ialah corak penerusan arah aliran. Apabila corak ini terbentuk, kemungkinan besar aliran akan berterusan ke arah yang sama. Objektif utama anda adalah untuk mengenal pasti titik di mana harga akan keluar dan mula membentuk arah aliran.

Corak segi tiga berfungsi paling baik apabila anda bekerja dengan selang masa yang lebih lama. Ini bermakna anda harus menggunakan lilin yang tahan 5 minit atau lebih. Carta anda juga harus meliputi jangka masa yang lebih panjang iaitu 30 minit atau lebih. Ini memudahkan untuk mengenal pasti corak ini dan memasuki kedudukan dagangan yang lebih panjang.

Corak segitiga berfungsi dengan baik dengan penunjuk seperti MACD. Dalam kebanyakan kes, anda akan mendapati bahawa sebaik sahaja pemecahan berlaku, volum dagangan meningkat dan 2 baris MACD terpisah. Ini mengesahkan trend baharu. Tengok gambar kat bawah ni.

Panduan untuk Berdagang Corak Segitiga pada ExpertOption
Corak segi tiga menurun digunakan bersama penunjuk MACD

Memandangkan anda telah mempelajari cara menggunakan tiga corak segi tiga, pergi ke akaun amalan ExpertOption anda dan mencubanya. Kongsi keputusan anda di bahagian komen di bawah.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!