Semua yang Anda Perlu Tahu Tentang Berdagang dengan Divergens pada ExpertOption

Semua yang Anda Perlu Tahu Tentang Berdagang dengan Divergens pada ExpertOption

Tugas utama peniaga adalah untuk memerhati pergerakan harga dan kemudian membuka transaksi berdasarkan pemerhatian ini. Kadangkala trend yang kuat dapat dilihat pada carta harga dan keadaannya agak jelas ketika itu. Tetapi pada masa-masa lain, arah aliran lemah atau harga menyatu. Satu cara untuk menanganinya ialah mencari perbezaan. Ramai yang tidak tahu bagaimana untuk bertindak balas terhadap keadaan sedemikian. Dan ini adalah subjek siaran hari ini.

Apakah perbezaannya?

Untuk melihat perbezaan anda perlu menggunakan alat analisis teknikal khas yang dipanggil pengayun. Terdapat beberapa yang boleh anda pilih pada platform ExpertOption. Mereka akan berbeza sedikit. Peraturan utama tetap, bagaimanapun, sama.

Seorang peniaga mempunyai beberapa kemungkinan apabila ia datang untuk mengenal pasti arah aliran. Dia hanya boleh melukis garis trend. Dia juga boleh menganalisis pelbagai rangka masa dan membuat kesimpulan. Dan dia boleh menggunakan purata bergerak juga. Trend boleh kuat atau lemah. Untuk mengetahui kekuatannya, kita boleh menggunakan penumpuan.

Konvergensi berlaku apabila pengayun tertentu dan harga kedua-duanya meningkat atau kedua-duanya jatuh. Semasa aliran menaik, kedua-duanya, harga dan pengayun mungkin mencipta tinggi dan kemudian satu lagi yang lebih tinggi berbanding dengan yang pertama. Semasa aliran menurun, mereka boleh membentuk rendah dan kemudian satu lagi yang lebih rendah daripada yang terkini.

Keadaan apabila hanya harga membuat tinggi yang lebih tinggi dan pengayun membentuk tinggi yang lebih rendah semasa aliran menaik dipanggil divergence. Begitu juga, apabila harga membentuk rendah yang lebih rendah, tetapi pengayun membuat rendah yang lebih tinggi semasa aliran menurun. Anda boleh menganggap trend semakin lemah dan kemungkinan besar akan berbalik dalam masa terdekat.

Beberapa pengayun yang ditawarkan oleh ExpertOption

Anda boleh menggunakan pelbagai jenis pengayun untuk mengesan perbezaan. Salah satunya ialah Moving Average Convergence Divergence (MACD). Anda boleh melihat carta teladan dengan MACD di bawah. Harga jatuh dan mencipta rendah yang lebih rendah manakala MACD bergerak ke atas dan membuat rendah yang lebih tinggi. Ia boleh diambil sebagai isyarat pembalikan arah aliran.

Semua yang Anda Perlu Tahu Tentang Berdagang dengan Divergens pada ExpertOption
Perhatikan perbezaan antara harga dan tingkah laku MACD

Stochastic Oscillator ialah satu lagi contoh pengayun yang boleh anda gunakan. Pada carta di bawah, terdapat aliran menurun sekali lagi. Tetapi hanya harga yang bergerak ke bawah. Stochastic semakin meningkat. Trend akan berbalik tidak lama lagi.

Semua yang Anda Perlu Tahu Tentang Berdagang dengan Divergens pada ExpertOption
Satu lagi contoh perbezaan dengan Stochastic Oscillator

Mata masuk terbaik apabila berdagang dengan perbezaan

Ramai peniaga menganggap isyarat yang diperoleh daripada perbezaan sebagai tidak cukup kuat. Mereka berpendapat bahawa pengayun mungkin menunjukkan perbezaan untuk masa yang lama sebelum trend benar-benar berbalik. Jadi persoalannya ialah bila anda perlu membuka transaksi.

Untuk mencari titik masuk terbaik dengan perbezaan, anda harus mengikuti corak batang lilin dan melaksanakan teknik tindakan harga. Sebagai contoh, anda boleh melihat bar pin di bahagian atas aliran menaik atau bahagian bawah aliran menurun dan memasuki dagangan sejurus selepasnya.

Semua yang Anda Perlu Tahu Tentang Berdagang dengan Divergens pada ExpertOption
Pin bar boleh digunakan sebagai pencetus transaksi

Indeks Kekuatan Relatif (RSI) adalah satu lagi pengayun yang boleh membantu dalam mengesan perbezaan. Cuba lihat carta di bawah. RSI menunjukkan perbezaan. Sekarang perhatikan bar harga. Corak atas berganda telah terbentuk. Ia memberi anda pengesahan masa yang baik untuk memasuki perdagangan.

Semua yang Anda Perlu Tahu Tentang Berdagang dengan Divergens pada ExpertOption
Corak atas berganda disahkan oleh perbezaan RSI

Ringkasan

Pengayun membantu anda melihat perbezaan. Perbezaan itu bukanlah sesuatu yang berlaku sepanjang masa. Kadang-kadang, ia boleh menjadi tugas yang sukar untuk mengesannya. Tetapi sebaik sahaja anda melihatnya, anda boleh menjangkakan aliran akan berbalik tidak lama lagi. Untuk mengenal pasti titik masuk terbaik, gunakan teknik tambahan seperti mengenali corak batang lilin.

ExpertOption menawarkan akaun amalan. Tiada kos untuk membukanya. Selain itu, ia diisi semula dengan wang tunai maya supaya semua urus niaga yang anda lakukan di sana adalah tanpa sebarang risiko. Ini adalah tempat yang sesuai untuk anda berlatih mengenal pasti perbezaan dan mencari titik kemasukan untuk transaksi anda yang akan membawa keuntungan kepada anda.

Beritahu kami di bahagian komen di bawah tentang pengalaman anda dengan perbezaan. Saya akan gembira mendengar daripada anda.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!